Svemir Radmilo novi član Uprave Zračne luke Pula

Photo zl pula.jpg
Skupština Zračne luke Pula na današnjoj je sjednici imenovala novog člana Uprave Svemira Radmila, nakon što je opozvala Brunu Rogovića koji je od 2001. godine obnašao tu funkciju.

Natječaj je objavljen 19. siječnja, a na njega se prijavilo 14 kandidata, od kojih je sedam udovoljilo formalnim uvjetima natječaja.

Svemir Radmilo završio je prediplomski studij iz područja ekonomskih znanosti na Ekonomskom Fakultetu u Splitu,  te ima više od 30 godina radnog iskustva u zrakoplovnoj djelatnosti.

Posljednjih 20 godina proveo je u nacionalnoj zrakoplovnoj tvrtki Croatia Airlines, od čega 15 godina na rukovodećim pozicijama. Tijekom dugogodišnjeg rada Svemir Radmilo obavljao je i druge dužnosti u srodnim djelatnostima, prvenstveno u turističkoj i financijskoj, koje su ga odredile i profilirale kao managera i stručnjaka. Sudjelovao je na brojnim međunarodnim konferencijama i seminarima iz područja zračnog prometa.

Njegovo iskustvo, znanje i stečene vještine garancija su da će se projekti koji su već započeti radi  povećanja sigurnosno tehničke provedbe prihvata i otpreme zrakoplova nastaviti, te tako osigurati daljnji porast putnika, rast turističkog prometa i gospodarstva Istre, te daljnji razvoj Zračne luke Pula.