CA: Nezgoda zrakoplova u Zürichu, nema ozlijeđenih

Photo nsl CA dash ch 27-9_13.jpg
Zrakoplov Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa na redovitom letu iz Zagreba u Zürich (let OU464) 27. rujna imao je nezgodu pri slijetanju zbog kvara na nosnom kotaču.

Nitko od 60 putnika i 4 člana posade nije ozlijeđen.

Posada Croatia Airlinesa, spremna i trenirana za ovakve situacije, izvrsno je primijenila točno propisanu proceduru, što je pridonijelo slijetanju bez posljedica za putnike.

Zasad nije poznat razlog tehničkog problema, koji je uzrokovao ovaj događaj, a o svemu će se provesti detaljna istraga. Zrakoplov ostaje u Zürichu, gdje će biti tehnički pregledan.

Zrakoplov Dash 8-Q400, kapaciteta 76 sjedala, u flotu Croatia Airlinesa uključen je 2009. godine. Redovito je održavan u tehničkom središtu Croatia Airlinesa u Zagrebu i dosad nije imao sličnih tehničkih problema. Ovo je prvo izvanredno slijetanje zrakoplova Croatia Airlinesa u povijesti tvrtke, odnosno od uspostave redovitoga putničkog prometa 1991. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Kontakt centru Croatia Airlinesa na broj 0800 7700 (za pozive iz Hrvatske) ili +385 1 616 0008 (za pozive iz inozemstva).

Iskreno nam je žao zbog svih neugodnosti prouzročenih putnicima, pripćeno je iz Croatia airlines.


PRILOG
The Aviation Herald - izvještaj (link)
Audio snimka posade CA i kontrolnog tornja u Zürichu tijekom i nakon uspješnoga slijetanja (youtube)