Zračnom lukom Dubrovnik prošla milijunta putnica

Photo dubrovnikairport_NSL.jpg
Milijunta putnica dubrovačke Zračne luke Cammila Arthur doputovala je danas u Dubrovnik iz Londona zrakoplovom British Airwaysa. Na prigodnoj svečanosti, na kojoj su joj uručene brojne nagrade, milijuntu su putnicu pozdravili predstavnici Zračne luke, Dubrovnika i županije kao i turistističkih zajednica Dubrovnika i Konavala.

Zračna luka Dubrovnik i ove godine ruši rekorde u svom poslovanju, bilježi se porast prometa od 6 posto na godišnjoj razini, ističu iz dubrovačke zračne luke.

Generalni direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić istaknuo je kako je ove godine milijunti putnik, odnosno putnica, sletila pet dana ranije nego lani.

Ono što Zračna luka Dubrovnik drži posebice značajnim je da je želja da se učini iskorak svih čimbenika u turističkom gospodarstvu da se podrže avioprijevoznici koji lete za Dubrovnik cijelu godinu, a upravo je British Airways, uz nacionalnog avioprijevoznika, jedan od dva avioprijevoznika koji to rade cijelu godinu, rekao je Tolić.

Komercijalni direktor za Balkan i Mađarsku British Airwaysa Emil Delibashev izrazio je zadovoljstvo što je upravo British Airways dovezao ovogodišnjeg milijuntog putnika u Dubrovnik. Podsjetio je da posljednjih 10 godina British Aiways leti na liniji Dubrovnik-London, povećavši ove godine broj letova na osam tjedno za vrijeme ljetnog reda letenja, priopćila je Hina.