Kamion podletio pod vlak na pruzi Strizivojna-Vrpolje - Đakovo

Photo Vk-Sv-Vp-Na_09.jpg
U ponedjeljak, 19. studenoga, u 12.11 sati na pruzi između kolodvora Strizivojna-Vrpolje i Đakovo na željezničko-cestovnom prijelazu u Budrovcima (osiguranome cestovnim prometnim znacima) pod međunarodni putnički vlak br. 258 koji je vozio na relaciji Sarajevo-Budimpešta podletio je kamion-mikser. Pri tome je ozlijeđeno 12 putnika, strojovođa, pomoćnik strojovođe i vozač kamiona, a lokomotiva je iskliznula.

Pruga je zatvorena do daljnjega, a putnici iz navedenoga vlaka prevoze se autobusima do kolodvora Osijek, odakle će nastaviti putovanje vlakom prema Budimpešti. Vlak br. 259 na relaciji Budimpešta-Sarajevo prometovat će pomoćnim prijevoznim putem preko Vinkovaca. Putnici ostalih vlakova na toj dionici pruge prevozit će se autobusima između kolodvora Đakovo, Strizivojna-Vrpolje i Slavonski Šamac.

Očevid obavljaju policijski službenici PU Osječko-baranjske PP Đakovo.

Iz HŽ Infrastrukture mole sve sudionike u prometu da poštuju prometnu signalizaciju na željezničko-cestovnim prijelazima. Vlak ima dug zaustavni put (do 1500 metara) i na pruzi uvijek ima prednost prolaska.