Održani besplatni seminari za profesionalne vozače, prijevoznike i prijevozničke tvrtke

Photo nsl UPI BSem 31-1_13.jpg

U okviru Programa Europske unije za Republiku Hrvatsku, IPA 2008 – Twinning project, u razdoblju od 28-31. siječnja 2013. godine u kongresnoj dvorani zgrade Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture održan je besplatni seminar za profesionalne vozače i male prijevoznike/obrtnike, veće prijevozničke tvrtke, multiplikatore za obuku profesionalnih vozača, tehničare radionica za tahografe i nadzornike za tehničku ispravnost vozila.

Pomoćnik ministra iz Uprave prometne inspekcije Veselin Biševac, pozdravio je predavače i sudionike seminara, te je istaknuo značaj kontinuirane izobrazbe stručnih kadrova koji moraju biti odgovorni u provođenju zakonskih odredbi, ali jednako tako moraju sudjelovati u edukaciji cestovnih prijevoznika kao posebnih sudionika u prometu, što je jamstvo osiguranja najviše kvalitete svih aspekata sigurnosti cestovnoga prometa.

Teme i svrha seminara bile su orijentirane na provedbu Uredbi Vijeća (EEZ) br. 561/2006 i Direktive 2002/15/EZ koja se odnosi na Propise o radnom vremenu i obveznim odmorima vozača na kojem je sudjelovalo ukupno 140 profesionalnih vozača i malih prijevoznika te 60 većih prijevozničkih tvrtki i Uredbi Vijeća (EEZ) br. 3821/85 i  Direktive 1266/2009 EZ, koja se odnosi na Propise o tahografima na kojima je sudjelovalo 40 multiplikatora, 50 tehničara radionica za tahografe i 30 nadzornika za tehničku ispravnost.

Pozdravne govore i otvaranje seminara svakodnevno su započinjali načelnik Sektora inspekcije cestovnog prometa i cesta i RTA counterpart u Twinning projektu Ivan Kesić, moderator Vjekoslav Bolanča i stalna Twininng savjetnica Siegred Penndorf.

Polaznicima seminara cijelodnevna predavanja održali su stručni tim Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i predavači  iz njemačke Savezne Agencije za cestovni prijevoz roba Dennis Bölk , prometne policije savezne zemlje Sjeverna Rajna i Vestfalija Immanuel Noske  te iz Ministarstva rada savezne zemlje Baden-Württemberg Wolfgang Schaile.

Strani predavači seminar su ocjenili vrlo uspiješnim u smislu organizacije, ali i upogledu zainteresiranosti ciljanih skupina.
 

FOTOGALERIJA