Ministar Butković na otvaranju preuređene poslovne zgrade Odašiljača i veza (OiV)

Photo NSL MIN 26-09_17.jpg
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je danas na svečanom otvaranju novouređene poslovne zgrade „Odašiljača i veza“ na zagrebačkom Žitnjaku. Svečanost je održana u nazočnosti ministra državne imovine Gorana Marića, pomoćnika resornog ministra Jure Šarića te člana Uprave i direktora OiV-a Mate Botice.
Podsjetimo, društvo OiV je tijekom 2015. godine krenulo u opsežan projekt rekonstrukcije i energetske obnove poslovne zgrade na Žitnjaku, ukupne vrijednosti 6.169.727,48 kuna, s ciljem osiguranja što boljih uvjeta rada za sve zaposlenike u tvrtki. Otvaranjem preuređenog objekta poduzeće nastavlja poslovanje u zgradi višeg energetskog razreda (B), čime se dodatno nadograđuju i šire usvojena načela društveno odgovornog poslovanja i to kroz ciljeve usmjerene na poboljšanje energetske učinkovitosti i povećanje svjesnosti o važnosti održivog gospodarenja energijom.

„Zadaća ove strateške tvrtke za Republiku Hrvatsku jest razvoj širokopojasnog interneta, a za što je resorno Ministarstvo osmislilo dva programa i dobilo sredstva iz EU fondova, za gradnju agregacijske i pristupne mreže. Ministarstvo zajedno s OiV-om ide u tu gradnju, to je infrastrukturni projekt u područjima gdje ne postoji interes operatora", naglasio je u svojem izlaganju ministar Butković te izrazio zadovoljstvo prilikom današnjeg obilaska novootvorene zgrade i pružio podršku tvrtki u provedbi svih zacrtanih planova.
„Otvaranjem preuređene poslovne zgrade na Žitnjaku unaprjeđuju se poslovni procesi u tvrtki“, istaknuo je direktor Mate Botica i dodao kako je jedan od najvažnijih projekata OiV-a u predstojećem razdoblju, puštanje u probni rad digitalnog radija s novom tehnologijom.

Ministar državne imovine Goran Marić podsjetio je pak na ulogu koju je ova tvrtka imala tijekom Domovinskog rata, u borbi za samostalnu Hrvatsku.

Dodajmo kako je završetkom radova na zgradi za većinu stručnog i visokokvalificiranog kadra kreiran i dvostruko veći radni prostor, te osigurano dovoljno mjesta za skladištenja opreme i vozila, s time da će i ovo ulaganje omogućiti racionalizaciju troškova i uspješnije poslovanje tvrtke „Odašiljači i veze“.