HAKOM odabrao nove ideje za razvoj aplikacija

Photo HAKOM logo.JPG
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) donijela je odluku o odabiru 19 idejnih rješenja softverskih aplikacija i usluga za poticanje i ujednačavanje razvoja širokopojasnosti na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima. Ideje izabrane između njih 54 morale su, između ostalog, zadovoljiti kriterij pomaganja razvoja gospodarstva i kakvoće života u Republici Hrvatskoj, odnosno razvoja obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, sigurnosti građana te „e-Uprava“ usluga. Najviše ideja je izabrano iz područja sigurnosti i zdravstva, a zastupljena su i ostala područja. Tvrtke i građani, čije su ideje izabrane, a ujedno nisu i ciljani korisnik, prema uvjetima javnog poziva bit će nagrađene s pet tisuća kuna.

Odabrane ideje će se realizirati javnim nadmetanjima, čim se stvore uvjeti za pokretanje natječaja, odnosno kada se izradi potrebna natječajna i tehnička dokumentacija za pojedinu aplikaciju. Javna nadmetanja će početi u siječnju iduće godine.

Popis svih pristiglih ideja s predlagateljima, kao i onih koje su odabrane za realizaciju, može se pronaći na poveznicama: