Izabran ravnatelj i zamjenica ravnatelja Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu

Photo AZI I-Sibla_14.JPG
Na 11. sjednici Upravnog vijeća Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, održanoj 4. veljače, a temeljem javnih natječaja koje je 18. prosinca 2013. raspisalo Upravno vijeće Agencije, za  ravnatelja Agencije izabran je Bojan Šenjug, dok je za zamjenicu ravnatelja izabrana Anita Koprivnjak.

Novoizabrani ravnatelj Agencije Bojan Šenjug rođen je 1977. godine u Zaboku, a po zanimanju je inženjer strojarstva. Radno iskustvo stekao je u tvrkama Valoviti papir-Dunapack d.o.o., Hidraulika Kurelja d.o.o., te Croatia Osiguranje d.d., gdje je radio na poslovima voditelja održavanja, konstruktora – projektanta, procjenitelja štete motornih vozila i radnih strojeva, te vještaka - procjenitelja štete na zrakoplovima. Bojan Šenjug također posjeduje tehničke vještine i kompetencije, a vezano za - vođenje tehničkih procesa održavanja zrakoplova - generalno zrakoplovstvo, zrakoplovno jedriličarstvo, sportsko rekreativno zrakoplovstvo. Također, karakterizira ga  dubinsko poznavanje zrakoplovnih pravila i propisa. Oženjen je i otac dvoje djece.

Anita Koprivnjak, zamjenica ravnatelja rođena je 1981. godine u Zagrebu, gdje je završila Pravni fakultet, te stekla zvanje diplomiranog pravnika. Radno iskustvo stekla je u Odvjetničkom uredu Branka Štajduhar i Tatjana Vuksanić, gdje je radila kao odvjetnički vježbenik, a nakon položenog pravosudnog ispita radila je odvjetničke poslove u  odvjetničkom uredu Tatjana Vuksanić i Anita Koprivnjak. Od 2010. godine do danas član je i suradnik Zagrebačkog zrakoplovno tehničkog saveza Rudolfa Perešina u Zagrebu, gdje sudjelovanje u pripremi i izradi općih akata Saveza, te u izradi normativnih akata vezanih uz rad i djelatnost Saveza i udruga članica Saveza, te u pružanju pravnih savjeta i mišljenja vezano uz određena pravna pitanja iz područja zrakoplovno - tehničke kulture, osobito zrakoplovstva.

Ravnatelj Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu Bojan Šenjug i zamjenica ravnatelja Anita Koprivnjak izabrani su na mandat od pet godina.