AIN: Željeznička nesreća u Dugoj Resi

Photo w ain logo.jpg
Dana 17. listopada 2017. godine u 21:23 h, na kolodvoru Duga Resa došlo je do iskliznuća zadnjeg okretnog postolja elektromotorne garniture serije 6112 putničkog vlaka broj 4063. Vlak je prometovao na relaciji Moravice – Zagreb Glavni kolodvor. U nesreći nije došlo do stradavanja osoba, ali je nastala materijalna šteta na infrastrukturi.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane glavnog dispečera HŽ Infrastrukture, nakon čega je istražiteljski tim Agencije obavio očevid na terenu, te započeo s prikupljanjem relevantnih informacija.

Nakon završenog očevida i analize svih prikupljenih podataka utvrđeno da je u nesreći došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnih događaja. Stoga je pokrenuta sigurnosna istraga predmetne željezničke nesreće.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internetskim stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnoj nesreći.