Postavljena putujuća izložba „Sigurnost kroz dizajn“ u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

Photo /2017/IMG_20170510_123811.jpg
Putujuća izložba „Sigurnost kroz dizajn“ jedna je od mjera projekta "Implementacija mjera za povećanje sigurnosti najranjivijih sudionika u prometu na željezničko - cestovnim prijelazima“ koji se provodi u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. – 2020. godine Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu nositelj je ovog projekta, a HŽ Infrastruktura s preventivno-edukativnom akcijom „Vlak je uvijek brži“ partner na projektu.

Više o projektu možete pročitati na poveznici: http://www.fpz.unizg.hr/projekt-sigurnost-na-zcp/.

Izložbom su predstavljeni radovi na temu sigurnosti na željezničko - cestovnim prijelazima i okruženju. Radovi izložbe prvotno su nastali za potrebe Facebook stranice Vlak je uvijek brži.

Autori su, koristeći zadane elemente i asocijacije, svojim stilom i senzibilitetom interpretirali odabrane teme te ponudili grafička rješenja prilagođena suvremenim tendencijama vizualne komunikacije razumljive svima.

Uz poistovjećivanje sa super-junacima i zabavnim likovima edukativni sadržaj postaje blizak korisnicima i pretvoren je u lako pamtljivu poruku.

Putujuća izložba „Sigurnost kroz dizajn“, do sada je bila postavljena na desetak lokacija u Republici Hrvatskoj (Fakultetu prometnih znanosti, HAKOM-u, Ministarstvu unutarnjih poslova, PU Osječko - Baranjskoj u Osijeku te u nekoliko srednjih i osnovnih škola), a danas je postavljena u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture gdje će biti izložena deset dana.