Ministar Oleg Butković na obilježavanju Dana grada Dubrovnika

Photo NSL MIN DU 02-02_18.jpg
Povodom obilježavanja Dana Grada i Feste Svetog Vlaha, u Dubrovniku je u reprezentativnom prostoru Gradskog kazališta Marina Držića, održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Tradicionalna svečanost održana je u nazočnosti gradonačelnika Grada Mate Frankovića, predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebice te župana Dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića,

Na sjednici je, kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, sudjelovao i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, dok su od ostalih uzvanika svečanosti prisustvovali dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić, državni tajnici u Vladi RH, zastupnici u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, predstavnici vjerskih zajednica, članovi diplomatskog zbora i dr.

Ministar Butković se u svojem govoru ukratko osvrnuo na infrastrukturne projekte koje resorno Ministarstvo provodi na području Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. „Rijetko koji grad može biti ponosan na svoju prošlost i kulturnu baštinu kao Dubrovnik. Budimo ponosni i sretni što je Dubrovnik u Hrvatskoj. Na nama je odgovornost i čast da gradimo bolju i bogatiju budućnost.", kazao je ministar Butković i  čestitao gradonačelniku na uspjesima te dobroj suradnji s Vladom RH. "Ta se suradnja očituje u čitavom nizu projekata, od Pelješkog mosta koji dolazi u završnu fazu, pred sam početak gradnje, do projekta Zračne luke Dubrovnik, brze ceste do Zračne luke do žičare, nabavke novih autobusa ili brodova za plovidbu prema otocima“, istaknuo je ministar Butković.

Okupljenima se obratio i domaćin svečanosti, dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Nakon što je podnio izvješće o radu gradske uprave, gradonačelnik Franković zahvalio se ministru Butkoviću i Vladi RH na svemu što su dosad učinili za grad Dubrovnik i Županiju:

„Drago mi je što Vlada RH stoji uz Dubrovnik. Nadam da ćemo sve postojeće probleme, a koji se u prvom redu odnose na kvalitetno cestovno povezivanje krajnjeg juga Hrvatske s ostatkom domovine, kao i svaki puta do sada, riješiti zajedno“, kazao je.

Istaknimo na kraju kako su na sjednici dodijeljena i godišnja javna priznanja, odnosno nagrade Grada Dubrovnika, a koje je zaslužnim pojedincima i ustanovama uručio gradonačelnik Franković.