HAKOM: Novi interaktivni preglednik

Photo HAKOM dostupnost 2_14.JPG
Od danas je omogućen internetski pristup novom i proširenom interaktivnom geoinformacijskom pregledniku HAKOM-a za prikaz područja elektroničke komunikacijske infrastrukture u Republici Hrvatskoj. Prethodni preglednik sa samo jednom tematskom cjelinom, koji je omogućavao pregled i analizu dostupnosti širokopojasnog pristupa sukladno smjernicama Europske unije za potpore ulaganjima iz EU fondova, nadograđen je s još dvije: objedinjenim planom operatora mreža pokretnih komunikacija i objavom namjera gradnje svjetlovodnih distribucijskih mreža.

Preglednik za objedinjeni plan operatora prikazuje lokacije postojećih samostojećih antenskih stupova u Republici Hrvatskoj te planove elektroničkih komunikacijskih zona sva tri operatora mreža pokretnih komunikacija, dok preglednik objava namjera gradnje prikazuje područja na kojima postoji namjera za realizaciju projekata gradnje svjetlovodnih distribucijskih mreža.

Ove dvije tematske cjeline su potpuna novina na HAKOM-ovom interaktivnom portalu, a i dosadašnji pregled dostupnosti širokopojasnog pristupa je doživio poboljšanja. Tako je sada dostupnost širokopojasnog pristupa moguće prikazati u slojevima i prema osnovnoj podjeli pristupnih tehnologija, priopćeno je iz HAKOM-a.

Interaktivni geoinformacijski preglednik HAKOM-a dostupan je na http://mapiranje.hakom.hr/.