Gredelj isporučio posljednja dva od 19 putničkih vagona talijanskom naručitelju Trenitalia

Photo tžv_gredelj.jpg
Iz proizvodnih pogona Tvornice željezničkih vozila Gredelj isporučena su posljednja dva putnička vagona od ukupno 19, koliko TŽV Gredelj obnovio i modernizirao talijanske državne željeznice Trenitalia kao naručitelja posla.

„Ovaj izvozni projekt ponovni je dokaz naše sposobnosti i kvalitete za proizvodnjom i popravkom željezničkih vozila kao i konkurentnosti na zahtjevnom inozemnom tržištu. Talijansko tržište vrlo je veliko i važno tržište pa sam osobito zadovoljan što smo uspjeli isporučiti 19 moderniziranih i obnovljenih putničkih vagona za talijanske državne željeznice, te se iskreno nadam da će nam ova suradnja otvoriti vrata k nekim novim poslovima na tržištu Italije“ - izjavio je Petar Hrkač stečajni upravitelj Gredelja.

Trenitalia S.p.A. je dio najveće talijanske kompanije Ferrovie sello stato (Talijanske državne željeznice), zapošljava više od 47.000 ljudi, a bavi se putničkim i teretnim prijevozom.

Godišnje preveze gotovo 500 milijuna putnika i oko 80 milijuna tona robe. Raspolaže željezničkom mrežom od 16.500 km, u svom voznom parku ima više od 2000 dizelskih i električnih lokomotiva, više od 1000 manevarskih lokomotiva,  gotovo 8.500 putničkih i 41.300 teretnih vagona te 400 kompozicija vlakova.