Održana akcija nadzora prijevoza putnika i autotaksi prijevoza na području Grada Splita

Photo nsl 11-05-26-IN-NAD-PR-S008.jpg
Inspektori cestovnog prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture održali su 04. i 05. travnja 2016. godine akciju pojačanog nadzora prijevoza putnika i autotaksi prijevoza na području Grada Splita.

 nadzoru je sudjelovalo sveukupno 9 inspektora cestovnog prometa, a obavljao se sukladno ovlastima iz Zakona o inspekciji cestovnog prometa i cesta te Prekršajnog zakona.

Tijekom provođenja akcije izvršen je nadzor nad 5 autotaksi vozila i 8 autobusa te je pritom sačinjeno ukupno 13 zapisnika.

Nadzorom je utvrđen ukupno 1 prekršaj temeljem članka 5. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (NN br. 82/13) kod vozača autotaksi vozila te 2 prekršaja temeljem članka 41. st. 1. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu (NN broj 82/13). Vozačima su izdana rješenja o isključenju vozila iz prometa te istima slijede prekršajne mjere.

Kod 6 vozača postupak je još u tijeku te će nakon očitovanja prijevoznika biti odlučeno o daljnjim postupanjima Inspekcije u smislu zakonom propisanih upravnih i prekršajnih mjera.

Istaknimo na kraju kako su ovotjednom inspekcijskom nadzoru nazočili i pomoćnik ministra Mario Madunić te načelnik sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa Ivan Kesić.