Pad helikoptera kod Prgometa, nema stradalih

Photo hlc-sym.jpg
Helikopter Robinson R44 tvrtke Helimax danas je, 21. rujna, oko 15 sati pao kod mjesta Prgomet. Hrvatska kontrola zračne plovidbe je odmah po gubitku helikoptera s radarskog ekrana izvijestila Agenciju za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova, OKC MUP-a i Državni centar 112.

U helikopteru su bili pilot i tri putnika, od poslijedica pada nitko nije nastradao i nakon nesreće svi su sigurno napustili helikopter. Od posljedica udara došlo je do znatnog oštećenja na helikopteru. Nakon dojave na mjesto nesreće odmah su došli policijski službenici i hitna vatrogasna služba.

Mjesto nesreće osiguravaju Policijski službenici do dolaska istražitelja za zrakoplovne nesreće. Očevid od strane istražitelja za zrakoplovne nesreće i policije bit će obavljen dana 22. rujna, nakon čega će se rastaviti helikopter i pod nadzorom biti prevezen u hangar radi daljnje ekspertize do utvrđivanja uzroka ove nesreće.

Nakon što se utvrde sve okolnosti ove nesreće Agencija za istraživanje izradit će Završno izviješće koje će biti objavljeno na službenim WEB stranicama Agencije.