CA: Zbog štrajka zaposlenika ZL Zagreb zrakoplovi Croatia Airlinesa lete prema izmijenjenom redu letenja u četvrtak, 21. i petak 22. studenoga 2013.

Photo Croatia-Airlines-Logo.png
Croatia Airlines obavještava putnike da će štrajk zaposlenika Zračne luke Zagreb, koji je najavljen od četvrtka, 21. studenoga u 10 sati do petka, 22. studenoga 2013. u ponoć, uzrokovati poremećaje u planiranom letenju.

Zbog toga će zrakoplovi Croatia Airlinesa u razdoblju štrajka letjeti prema izmijenjenom redu letenja. Na najvećem broju letova u domaćem i međunarodnom redovitom prometu promijenjena su polazišta, odnosno odredišta, dio letova tvrtka je morala otkazati, a otprilike trećina planiranih letova obavit će se kako je i planirano.

Najveće poremećaje u planiranom putovanju osjetit će putnici, koji su u razdoblju štrajka trebali krenuti na putovanje iz ZL Zagreb u europska odredišta. Njima će se na dan planiranog putovanja osigurati zemaljski (autobusni) prijevoz do Splita, a zatim let zrakoplovima Croatia Airlinesa do njihovih krajnjih odredišta. Isto tako, letove koji su u razdoblju štrajka trebali završiti u ZL Zagreb kompanija će najvećim dijelom preusmjeravati u Zračnu luku Split, a putnici će se zatim prevoziti do Zagreba zemaljskim prijevozom (autobusima).

Na web - stranici Croatia Airlinesa objavljen je Popis svih planiranih, otkazanih i promijenjenih letova za četvrtak, 20. studenoga 2013., kao i informacije o zemaljskom prijevozu u ZL Split i iz nje. Izmijenjeni reda letenja za petak, 21, studenoga 2013., također će biti objavljen na web stranicama tvrtke danas oko 18 sati.

Informacije o svom letu putnici mogu dobiti i u Kontakt centru Croatia Airlinesa na telefone (+385 – 1) 6676-555 i 062 – 500 505. Radno vrijeme Kontakt centra bit će produljeno u razdoblju štrajka i djelatnici će biti na usluzi od 8 do 20 sati.

Svi putnici, koji su kartu kupili do danas, moći će je besplatno zamijeniti za neki drugi let Croatia Airlinesa na istoj liniji i to u razdoblju od 6 mjeseci od datuma polaska na originalnoj karti.

U slučaju da putnik odustane od putovanja i zatraži povrat novca za kupljenu kartu, na raspolaganju su mu sljedeće mogućnosti:
- potpuni povrat novca za neiskorištene karte
- djelomični povrat za djelomično iskorištene karte
- potpuni povrat novca uvećan za 5 posto neto tarife - u tom slučaju ne isplaćuje se novac, nego se izdaje vrijednosni dokument  (MCO) koji se može zamijeniti za kartu za neki od letova Croatia Airlinesa.

Croatia Airlines u najvišoj je mogućoj mjeri prilagodila izmijenjeni red letenja potrebama putnika i kapacitetima flote, a unatoč neplaniranim okolnostima nastojat će korisnike usluga u najkraćem mogućem roku prevesti do njihovih krajnjih odredišta. Tvrtka zadržava pravo na izmjene u izmijenjenom redu letenja u slučaju promijenjenih okolnosti.

Croatia Airlines iskreno žali zbog neugodnosti, koje će biti uzrokovane navedenim štrajkom, iako na njih nije izravno utjecala. - priopćeno je iz vodstva državnoga zračnog prijevoznika.