Riječni kruzer "Victor Hugo" posjetio najzapadniju riječnu luku

Photo VICTOR HUGO_02.jpg
Riječni kruzer "Victor Hugo" s osamdesetak stranih turista uplovio je 15. Lipnja u sisačku luku na Kupi. Zbog niskog vodostaja  Kupe i uskog korita, i svoje dužine od 82 metra, na Kupi se nije mogao okrenuti, pa će na povratku do ušća Save četiri kilometra voziti natrag.

Ovo je njegov drugi posjet do naše najzapadnije riječne luke, a turisti su po pristajanju odmah krenuli u obilazak povijesno turističkih lokaliteta u Sisku. Inače, kruzer "Victor Hugo" na dvotjednom je krstarenju Dunavom i Savom.

Najveća europska kompanija za kružna putovanja Cruise Europe iz Pariza jednom godišnje tijekom lipnja organizira 11 dnevno krstarenje Dunavom i Savom koje se završava u Sisku i zbog toga je jedinstveno jer je to za sada jedini turistički kruzer koji plovi Savom do Siska.

Tako Victor Hugo peti dan nakon isplovljavanja iz Budimpešte, nakon što su stali i obišli Kopački rit, Osijek, Vukovar, Ilok, Novi Sad, Beograd i Sremsku Mitrovicu , stiže u hrvatski dio Save te nakon posjete Brčkog uplovljava u Slavonski Brod gdje se turiste upoznaje sa kulturom i tradicijom pa ih se vodi u razgledavanje znamenitosti grada.

Na brodu turisti prenoće, te ujutro kreću na plovidbu prema Jasenovcu. Slijedeći dan im je organizirano cjelodnevna posjeta PP Lonjsko Polje gdje posjećuju Čigoč i Krapje, te  nakon ručka na seoskom gospodarstvu plove prema Sisku gdje stižu u večernjim satima, i to do samog centra grada, do 4 riječna kilometra rijeke Kupe.

U Sisku se ujedno i završava krstarenje jer se dalje turiste prevozi autobusom do Zagreba, Varaždina, Balatona te povratak do Budimpešte.

Zapovjednik kruzera Victor Hugo je Rudloff Volker, dok je pilot na krstarenju rijekom Savom do Siska kapetan Vladimir Matošević iz Davora.