Privremena regulacija prometa zbog remonta pružne dionice Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Klara

Photo HZ_Logo11.jpg
Završetkom modernizacije signalno-sigurnosnog sustava na Zagreb Glavnom kolodvoru u sklopu obnavljanja zagrebačkog željezničkog prstena, u srijedu 13. ožujka, u 8.00 sati započeti će pripremni radovi na remontu pružne dionice od Zagreb Glavnog kolodvora do kolodvora Zagreb Klara, u duljini od 6.5 km, na pruzi Zagreb Glavni Kolodvor – Sisak – Novska.

Vrijednost radova je 80 milijuna kuna, a nakon završetka radova pruga će biti  osposobljena  za građevinsku brzinu od 90 km/h.

Tijekom radova od 13. ožujka do 7. travnja 2013. godine vrijediti će posebna regulacija željezničkiog prometa na dionicama od Velike Gorice do Zagreb Glavnog kolodvora u oba smijera, a promet će se odvijati pomoćnim prijevoznim kolosijekom preko kolodvora Zagreb Resnik.

U spomenutom razdoblju na relaciji od željezničkog kolodvora Velika Gorica preko stajališta Odra do kolodvora Zagreb Klara i obratno, umjesto vlakova vozit će autobusi u kojima će vrijediti HŽ-ove karte za vlak.

Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu više informacija mogu dobiti putem službene web-stranice operatora, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica.