ZL Zagreb: Zbog štrajka od četvrtka 21.11. od 10.00 sati do petka, 22.11.2013., do 24.00 sata zatvorena za sav promet

Photo ZracnaLukaZagrebPleso.jpg
Na tiskovnoj konferenciji održanoj u Uredu Uprave Zračne luke Zagreb, na temu štrajka koji će se održati od četvrtka 21.11.2013. od 10.00 sati do petka, 22.11.2013. do 24.00 sata u ime Uprave Zračne luke Zagreb nazočili su dr.sc. Miroslav Drljača, predsjednik Uprave i Ivan Damjanović, zamjenik.

Predsjednik Uprave Zračne luke Zagreb dr.sc.Miroslav Drljača istaknuo je da Uprava ZLZ štrajk smatra neopravdanim i podnijela je tužbu nadležnom sudu o procjeni njegove zakonitosti.

Predsjednik Uprave istaknuo je da niti u jednom trenutku nije došlo do neispunjenja elemenata iz važećeg Kolektivnog ugovora Zračne luke Zagreb i povezanih društava što bi temeljem Zakona o radu bio razlog pokretanja štrajka.

Posebno je istaknuto da se procjenjuje kako će štrajk uzrokovati višemilijunsku štetu izravno Zračnoj luci Zagreb, a posredno dodatnu štetu zrakoplovnim prijevoznicima, te ostalim korisnicima usluga kao i gospodarstvu u cjelini.

Zračna luka Zagreb u koordinaciji sa zrakoplovnim prijevoznicima i zračnim lukama u okruženju učinila je maksimalne napore kako bi se umanjila šteta za putnike. Organizirani su prijevozi putnika preko alternativnih zračnih luka, prijevoz autobusom do tih alternativnih zračnih luka, a neki su prijevoznici i otkazali svoje letove.

Sve informacije o alternativnim načinima prijevoza putnika do odredišnih destinacija zrakoplovne kompanije će objaviti na svojim službenim web stranicama, te putnike dodatno izravno informirati.

Zračna luka Zagreb će o razvoju događaja pravovremeno izvještavati javnost putem priopćenja i na službenoj web stranici www.zagreb-airport.hr.