Provedena akcija nadzora teretnih vozila i autobusa u suradnji sa Prometnim inspektoratom Republike Slovenije

Photo nsl PUO Gradna 10_12.jpg
Inspektori cestovnog prometa Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture 11. listopada obavili su inspekcijski nadzor teretnih vozila i autobusa s ciljem povećanja stupnja sigurnosti u prometu te smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća, a postupajući sukladno direktivi Europske komisije 2000/30/EC.

Akcija kodnog imena „Nadzor teretnih vozila i autobusa“ bila je preventivno-represivnoga karaktera te je organizirana i provedena u suradnji sa Prometnim inspektoratom Republike Slovenije, a uz inspektore cestovnog prometa, u akciji su sudjelovali službenici Ministarstva unutarnjih poslova, djelatnici Hrvatskih cesta, Državnog inspektorata i Carinske službe.

Tijekom akcije ukupno je kontrolirano 33 vozila, prilikom čega je utvrđeno 24 prekršaja, od čega 10 prekršaja temeljem Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, 1 temelj Zakona o sigurnosti prometa na cestama i 13 prekršaja temljem kršenja odredbi Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima.

Nadzor vozila provodio se na nekoliko nadzornih punktova na kojima je naplaćeno ukupno 8.000,00 kn kazni, dok će se za ostale utvrđene prekršaje i nepravilnosti naknadno poduzeti odgovarajuće prekršajne i upravne mjere.

Na punktu PUO GRADNA, kao gosti promatrači EU-e, bili su nazočni inspektori cestovnog prometa iz Republike Slovenije.


Rezultati nadzora:

- SKUPNO IZVJEŠĆE -