AIN: Željeznička nesreća u Križevcima

Photo w ain logo.jpg
"Dana 04. travnja 2017. godine u 16:54 sati na kolodvoru Križevci prilikom izlaženja iz vlaka broj 201 koji je prometovao na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Koprivnica, jedna putnica je pala iz razloga što su je, prema navodima očevidaca, pritisnula automatska vrata vagona. Putnica je u nesreći zadobila teške tjelesne ozljede te je kolima Hitne pomoći prevezena u Opću bolnicu Koprivnica.
 
Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane glavnog dispečera HŽ Infrastrukture.
 
Nakon što je glavni istražitelj željezničkih nesreća obavio očevid na terenu i prikupio sve relevantne informacije o predmetnom događaju, utvrđeno je da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnih događaja. Stoga je Odjel za istrage nesreća u željezničkom prometu pokrenuo sigurnosnu istragu.
 
Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na službenim agencijskim internetskim stranicama www.ain.hr, u obliku Konačnog izvješća o predmetnoj željezničkoj nesreći.". - priopćeno je iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.