Ministar Butković i mostarski gradonačelnik Bešlić održali sastanak na temu uspostave nove zrakoplovne linije Croatia Airlinesa 'Zagreb – Mostar'

Photo NSL MIN ZL 29-08_17.JPG
Radni sastanak na temu uspostave nove zrakoplovne linije 'Zagreb - Mostar', održan je u utorak, 29. kolovoza između ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, gradonačelnika Grada Mostara, Ljube Bešlića te direktora Croatia Airlinesa, Krešimira Kučka.

Na radnom sastanku razgovaralo se o tehničkim i ekonomskim aspektima koje je potrebno usuglasiti kao preduvjet realizacije projekta uspostave nove zrakoplovne linije te je zaključeno da bi se nova linija mogla uspostaviti 1. travnja 2018. godine. Na sastanku je također zaključeno kako nova linija ima potencijal postati vrlo važna, kako za hrvatskog prijevoznika Croatiu Airlines tako i za Zračnu luku Mostar, obzirom da mostarski aerodrom posljednjih godina uglavnom nudi usluge prijama zrakoplova charterskih prijevoznika.

Kao dodatni razlog realizaciji ovog poslovnog projekta svakako doprinosi činjenica da se već duži niz godina na ovoj relaciji ne održava nikakav redovni zračni promet i jedini način putovanja između Zagreba i Mostara trenutno je cestovnim pravcima, za što je putnicima potrebno izdvojiti znatno više vremena.

„Uzmemo li u obzir da trenutno ne postoji izravna konkurencija u zračnom prometu na ovoj liniji, svakako moramo istaknuti ekonomsku isplativost uspostave nove zrakoplovne liniji između Zagreba i Mostara, s čim u vezi će se u predstojećem razdoblju obaviti sve potrebne ekonomske i tehničke analize s ciljem da se nova linija u poslovanju Croatia Airlinesa pokaže isplativom.“, rekao je ministar Oleg Butković na sastanku te dodao kako je drugi, ali ne i manje važan razlog uspostave ove linije jest otvaranje mogućnosti za korištenje Zagreba kao polaznog mjesta za letove u druga odredišta putnicima koji kreću iz Mostara, uz značajnu uštedu vremena, budući je poznato kako se trenutno na ovoj relaciji trenutno može putovati isključivo cestovnim pravcima. „Potencijal uspostave nove zrakoplovne linije držimo značajnim i nadam se realizaciji u predviđenom roku.“. – zaključio je ministar Butković nakon održanog radnog sastanka.

Slijedeći susret dogovoren je za oko mjesec dana, kada će se iznijeti prve stručne analize kao preduvjet realizaiji projekta uspostave nove zrakoplovne linije Croatia Airlinesa na relaciji 'Zagreb – Mostar'.