Državna tajnica Brnjac sudjelovala na 4. Savjetu za Slavoniju, Baranju i Srijem

Photo nsl dtNB-SavjetSBS 26-2_18.jpg
U Virovitici je danas, 24. veljače održan četvrti po redu Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem na kojemu je ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture sudjelovala državna tajnica za promet, dr. sc. Nikolina Brnjac.

Savjetom je predsjedao predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković sa potpredsjednicima, ministrima i državnim tajnicima uz sudioništvo predstavnika županija i gradova te najznačajnijih institucija koji djeluju na interesnom području pet slavonskih županija, a u uvodnom dijelu usvojeno je Izvješće sa prethodnog Savjeta, iz studenoga 2017. godine te je konstatiran napredak u ugovaranju u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, u odnosu na stanje ugovaranja predstavljeno na prethodnoj sjednici.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sa posebnom pažnjom i predanošću nastoji na realizaciji brojnih projekata, najvećim dijelom u domeni prometne infrastrukture kao okosnici održivom i konkurentnom gospodarskom napretku, slijedom čega su predstavljeni projekti iz djelokruga Ministarstva koji se provode ili su u planu provedbe tijekom 2018. godine na području pet slavonskih županija.

Premijer Plenković sve dionike Savjeta potaknuo je na dodatni angažman kako bi napredak bio još značajniji te rezultirao što većim brojem projekata, koji će imati vidljive rezultate za sve stanovnike Slavonije, Baranje i Srijema, budući da to područje ima veliki potencijal za gospodarski razvoj i rast, kroz osiguranu političku podršku.

Ciljanim usmjeravanjem proračunskih i europskih sredstava potrebno je pridonijeti jačanju konkurentnosti i poboljšanju pozicije u globalnim lancima vrijednosti, osobito ključnih sektora kao što su prehrambeno - prerađivački, drvno - prerađivački i IKT sektor te sektor turizma.Na prijedlog predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem mr. sc. Andreja Plenkovića.

Zaključci četvrte sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem >>> više >>>


Sljedeća sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem održat će se u svibnju, u Vukovarsko-srijemskoj županiji.