AIN: Nesreća zrakoplova tipa Lake LA4-200 u Splitu, Resnik

Photo w ain logo.JPG
"Dana 25. lipnja 2015. godine, oko 17:35 sati prema lokalnom vremenu, na plaži Resnik pokraj Splita došlo je do pada u more zrakoplova tipa Lake LA4-200, u vlasništvu Europskog Obalnog Avioprijevoznika d.o.o. Prilikom pada smrtno su stradale dvije osobe, hrvatski i strani državljanin, dok je treća osoba, hrvatski državljanin, pretrpjela teške tjelesne ozljede.
 
Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o zrakoplovnoj nesreći obaviještena je odmah po događaju od strane Hrvatske kontrole zračne plovidbe, Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Odmah po dojavi o nesreći, istražitelji Odjela za istrage nesreća u zračnom prometu Agencije izašli su na teren i započeli očevid koji će se nastaviti i idućih dana. Daljnja istraga je u tijeku.
 
Odjel za istrage nesreća u zračnom prometu Agencije će najkasnije u roku od trideset dana od dana nesreće javno objaviti Preliminarno izvješće u kojem će biti navedeni podaci pribavljeni u ranim fazama istrage predmetne nesreće.
 
Nakon završene sigurnosne istrage, konačni rezultati će biti javno objavljeni na web stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Završnog izvješća.
" - priopćeno je iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.