AIN: Željeznička nesreća putničkog vlaka u Bjelovaru

Photo w ain logo.jpg
Na željezničko - cestovnom prijelazu u Bjelovaru, 28. prosinca u 13.19 sati došlo je do naleta putničkog vlaka broj 2310 koji redovno prometuje na liniji L203, Križevci - Bjelovar - Kloštar, na taksi vozilo u kojem se u trenutku sudara nalazilo osam putnika. U nesreći je smrtno stradao vozač taksija, a teške tjelesne ozljede opasne po život zadobila je jedna putnica.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane Glavnog dispečera HŽ Infrastrukture.

Odmah po dojavi, glavni istražitelj željezničkih nesreća izašao je na teren i obavio očevid na mjestu događaja. S obzirom da je očevidom utvrđeno da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava, te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsne nesreće, pokrenuta je sigurnosna istraga.

Nakon završene sigurnosne istrage rezultati će biti javno objavljeni na agecijskim internet stranicama http://www.ain.hr/ u obliku Konačnog izvješća o predmetnoj željezničkoj nesreći, priopćeno je iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.