U Istri održana akcija nadzora prijevoza tereta u cestovnom prometu

Photo UPI-akcija-10-3-14-nsl.jpg
U srijedu, 11. veljače 2015. godine na autocesti A9 (PUO Bačva) i na državnoj cesti broj D75 u mjestu Tar, održana je akcija nadzora prijevoza tereta u cestovnom prometu u kojoj su sudjelovali službenici PU Istarske, djelatnici Carinske uprave - odjela za mobilni nadzor iz Rijeke i inspektori cestovnog prometa, svaki postupajući sukladno svojim zakonskim ovlastima.

Poseban naglasak je stavljen na mobilno vaganje vozila radi utvrđivanja mase vozila u prometu, a što su proveli inspektori cestovnog prometa ovog Ministarstva.
Inspektori su tom prilikom izvršili pregled 10 teretnih vozila, 2 vozila prijevoznika iz EU te 8 domaćih prijevoznika.

Utvrđeno je 4 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama u pogledu prekoračenja najveće dopuštene mase vozila, te 2 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu u pogledu prekoračenja dopuštenog vremena vožnje i nepravilnog korištenja kartice vozača, u vezi čega će biti poduzete odgovarajuće upravne i prekršajne mjere.

Inspekcija cestovnog prometa će i nadalje posebno pojačano provoditi aktivnosti vaganja vozila i sankcioniranja pretovara, sukladno svojim zakonskim ovlastima.