HAKOM: Četiri ponude u posljednjem krugu javnog natječaja za dodjelu potpora

Photo internet_wide.jpg
U četvrtom krugu javnog natječaja zadodjelu državnih potpora za brzi razvoj širokopojasnih mreža na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima pristigle su četiri ponude. Ponude su podnijeli: Hrvatski Telekom d.d. Zagreb, VIPnet d.o.o. Zagreb, Pro-ping d.o.o. Pitomača, Optika kabel d.o.o. Zaprešić.

HAKOM će u daljnjoj analizi podnesenih ponuda utvrditi ispunjavanje uvjeta iz natječajne dokumentacije, a odluku o dodjeli potpora donijet će najkasnije do 5. ožujka ove godine.

Podsjećamo, potpore su dio HAKOM-ovog Programa razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima, koji predviđa potpore za čitav lanac vrijednosti koje čine širokopojasni ekosustav: brzu mrežu, razvoj usluga i aplikacija te prateću telekomunikacijsku opremu.

Ovim posljednjim natječajem za dodjelu potpora spojit će se ciljani korisnici u Brodsko-posavskoj županiji, odnosno jedinoj preostaloj županiji iz programa potpora, s ukupno 14 ciljanih korisnika, koji trenutno nemaju pristup širokopojasnom internetu.

Više o Programu razvoja interneta i širokopojasnog pristupa internetu na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima dostupno je putem interneta na adresi: www.hakom.hr/default.aspx?id=50, priopćeni je iz Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije.