AIN: Ozbiljna željeznička nesreća na kolodvoru Zagreb Zapadni

Photo w ain logo.jpg
Dana 08. siječnja 2018. godine u 18:40 sati, u kolodvoru Zagreb Zapadni, dogodila se ozbiljna željeznička nesreća na način da se mlađa muška osoba popela na vagon raspuštenog teretnog vlaka broj: 45991, postavljenog na petom kolosijeku kolodvora, pri čemu je došlo do strujnog udara. Od posljedica strujnog udara osoba je smrtno stradala.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o nesreći je obaviještena od strane glavnog dispečera HŽ Infrastrukture, nakon čega je glavni istražitelj željezničkih nesreća Agencije obavio očevid na terenu, te započeo s prikupljanjem relevantnih informacija.

Nakon što su prikupljene sve potrebne informacije o predmetnoj nesreći, utvrđeno je da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnih događaja. Stoga je Odjel za istrage nesreća u željezničkom prometu pokrenuo sigurnosnu istragu.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internetskim stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnoj željezničkoj nesreći.