Ministar Hajdaš Dončić u Parizu se susreo s francuskim ministrom prometa Fredericom Cuvillier

Photo nsl Pariz 17-6_13.JPG
Ministar Siniša Hajdaš Dončić jučer se tijekom boravka u Parizu susreo s francuskim kolegom, ministrom prometa  Fredericom Cuvillier, kojom prilikom su razgovarali o francuskim investicijama u prometnu infrastrukturu Hrvatske.

Ministar Cuvillier naglasio je kako postoji velik interes francuskih kompanija za sudjelovanjem u razvoju i investiranjem posebice u  željezničku infrastrukturu. Također, ministri su razgovarali i o zračnom prometu, francuski se ministar informirao o projektu koncesije Zračne luke Zagreb kao i o postojećem koncesijskom projektu Bina-Istra.

Ministar i njegovi pomoćnici Dan Simonić i Oliver Kumrić u Parizu tijekom današnjeg dana, a  povodom obilaska 50. Sajma aeronautike i svemirske tehnologije, imali susrete i s predstavnicima  kompanija Airbus i Bouyges, a boravak na jednom od najvećih svjetskih sajmova izaslanstvo Ministarstva prometa iskoristilo je i za susrete i kontakte s predstavnicima tvrtki zrakoplovne industrije koje još nisu prisutne u Hrvatskoj.

Pariški Sajam aeronautike i svemirskih tehnologija koji se događa u prostoru istoimene zračne luke ima 351 tisuću izložbenih eksponata  a okupio je  2.215 izlagača. Le Bourget je ujedno i  jedinstven muzej zrakoplovstva, ali i svemirske tehnologije, s iznimnom povijesnom baštinom s više od 400 zrakoplova, među kojima su i zrakoplovi Breguet 19, Spitfire i Concorde.

Osim što je svojevrsno rodno mjesto komercijalnog zrakoplovstva, na istom se prostoru nalaze i građevine od danas kulturnog značaja, poput zgrade terminala Art Deco arhitekture.