Ponovna uspostava prometa preko Zagreb Glavnog kolodvora

Photo HZ_Logo11.jpg
Kao što smo obaviještavali, zbog završne faze radova na izmjeni signalno-sigurnosnog uređaja promet je preko Zagreb Glavnog kolodvora u cijelosti bio obustavljen od petka 1. ožujka u 23.00 sata. Ponovna uspostava prometa planira se za noćas u 4.00 sati te se time ukida posebna regulacija željezničkog prometa u zagrebačkom željezničkom čvorištu.

Projekt zamjene sustava signalno-sigurnosnih uređaja sufinancira se sredstvima EU-ova Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA). Vrijednost projekta je 11,6 milijuna eura, s time da 85 posto vrijednosti čine nepovratna sredstva EU-a, a 15 posto sredstva iz državnog proračuna.

Završetkom projekta poboljšava se protočnost vlakova kroz Zagreb Glavni kolodvor, a sigurnost se diže na najvišu razinu. Suvremeni uređaji znatno će olakšati radne procese prometnoj operativi, a korisnici željezničkog prijevoza dobit će redovitiju i sigurniju uslugu.

Uprava HŽ Infrastrukture zahvaljuje svim radnicima koji su bili uključeni u radove, kao i onima koji su uspješno organizirali promet u posebno teškim okolnostima zatvorenog Zagreb Glavnog kolodvora, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica.