Ministar Oleg Butković na sastanku o razvoju Zračne luke Rijeka

Photo NSL MIN ZLR 10-11_17.JPG
Danas je u prostorijama Zračne luke Rijeka održan radni sastanak na temu infrastrukturnog jačanja riječkog zračnog pristaništa.

Na sastanku su sudjelovali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar turizma Gari Capelli, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina te direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić.

„Sastanak sa županom Zlatkom Komadinom dogovoren je još prije nekoliko mjeseci, a sve kako bi se ubrzale investicijske aktivnosti u Zračnoj luci Rijeka. Naime, teško da bi ulaganja u zračnu luku i bila moguća, bez angažmana države i resornog ministarstva. Iz tog smo razloga, u razgovoru s kolegama iz Primorko-goranske županije, dogovorili kako će se samo u 2018. godini, za realizaciju različitih infrastrukturnih radova luci, iz državnog proračuna izdvojiti oko 20 milijuna kuna. Republika Hrvatska mora voditi brigu o svojim zračnim pristaništima“, rekao je ministar Butković.

Na sastanku je bilo riječi i o povećanju prometa u Zračnoj luci Rijeka, i to kroz aktivnosti udruženog oglašavanja, u kojima zajednički sudjeluju Ministarstvo turizma, Primorsko-goranska županija i lokalne turističke zajednice.
„Kroz udruženo oglašavanje planiramo u Zračnu luku Rijeka uložiti 6 milijuna kuna. Dobra  je to priprema za 2020. godinu, kada će grad Rijeka biti Europska prijestolnica kulture, i  ujedno jasan pokazatelj da za Primorsko-goransku županiju dolaze bolja turistička i zračna vremena", istaknuo je  ministar turizma 
Gari Cappelli.

Prisutnima se obratio i Župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina, koji je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom te dodao kako su sa resornim ministrom dogovorene daljnje kratkoročne, srednjoročne i dugoročne aktivnosti po pitanju ulaganja u Zračnu luku Rijeka. Aktivnosti se ponajprije odnose na ulaganja u stajanku za avione, izgradnju pothodnika do rotora u Omišlju, i realizaciju potpuno nove uzletno-sletne staze.

Direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić ukazao je pak na važnost sinergije javnog i privatnog sektora, na aktivnostima razvoja zračne luke, kako zbog ulaganja u infrastrukturu, tako i zbog suradnje s jedinicama lokalne samouprave.
Nakon sastanka u riječkoj Zračnoj luci, ministar Oleg Butković, uputio se na otok Lošinj, gdje je prisustvovao obilježavanju Dana Grada Malog Lošinja.

Kratko se osvrnuo na infrastrukturne projekte koje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, bilo samostalno ili u suradnji sa Županijom Primorsko-goranskom, provodi na cresko-lošinjskom području. Posebno je pritom izdvojio nastavak radova na neobnovljenoj dionici državne ceste D100, između Osora i Nerezina, ulaganja u lučku infrastrukturu, na otocima Unije i Susak (riva), kao i podršku projektu revitalizacije i razvoja lošinjske zračne luke.