Održan bilateralni sastanak predstavnika inspekcija cestovnog prometa Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine

Photo nsl UPI-BiH 11-8_17.JPG
U Ljubuškom u Bosni i Hercegovini proteklog je tjedna održan bilateralni sastanak između predstavnika inspekcija cestovnog prometa Republike Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, a na kojem se raspravljalo o otvorenim pitanjima međusobne suradnje u području nadzora cestovnog prijevoza putnika i tereta.
Delegaciju Bosne i Hercegovine činili su Igor Pejić, tajnik Ministarstva komunikacija i prometa BiH, Adis Šehić, glavni inspektor za cestovni promet Ministarstva komunikacija i prometa BiH te Juro Dujak, inspektor cestovnog prometa u istom Ministarstvu.

Delegaciju Hrvatske činili su Antun Vonić, načelnik Sektora inspekcije cesta u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture RH, dr. sc. Saša Šolman, voditelj Službe inspekcije socijalnog zakonodavstva u cestovnom prijevozu u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture RH te Damir Paj, voditelj Odjela inspekcije cestovnog prijevoza na cestama u istom Ministarstvu. Sastanku su također nazočili zainteresirani prijevoznici tereta i putnika iz obje zemlje.

Uvažavajući trenutni intenzitet cestovnog prijevoza između dvije zemlje, duljinu zajedničke granice, broj graničnih prijelaza te intenzivan tranzitni prijevoz putnika, na sastanku je zaključeno da je nužno redovito provoditi zajedničke akcije inspekcijskog nadzora prijevoza, s naglaskom na povremenom prijevozu putnika i prijevozu putnika naizmjeničnim vožnjama.

Dogovoreno je također da će se predstavnici dviju inspekcija sastajati najmanje jednom do dva puta godišnje, pri čemu će razmatrati i rješavati sva otvorena pitanja.

U okviru sastanka provedena je i zajednička akcija inspekcijskog nadzora na GP. Nova Sela – Bijača.