AIN: Željeznička nesreća na industrijskom kolosijeku kolodvora Sesvete

Photo w ain logo.jpg
"Dana 21. studenoga 2016. godine u 00:55 sati, tijekom postavljanja tri teretna vagona na industrijski kolosijek „Sava“ kolodvora Sesvete, došlo je do iskliznuća manevarske lokomotive s tri osovine. U nesreći nitko nije stradao, ali je nastala materijalna šteta te je došlo do prekida prometa.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događajima je obaviještena od strane glavnog dispečera upravitelja infrastrukture i željezničkog prijevoznika.

Obavljenim očevidom i prikupljenim informacijama od strane istražitelja Agencije, utvrđeno je da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava, te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsne nesreće. Stoga je Odjel za istrage nesreća u željezničkom prometu Agencije pokrenuo sigurnosnu istragu predmetne nesreće.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internetskim stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnoj željezničkoj nesreći.". - priopćeno je iz Agencije.