HAKOM na prvoj IRG radionici za jačanje institucionalnih kapaciteta u području mreža nove generacije

Photo HAKOM logo.JPG
Na poziv slovenskog i švicarskog regulatora, organizatora prve IRG radionice za jačanje institucionalnih kapaciteta u području mreža nove generacije (NGA i NGN), koja se održava od 14. do 17. travnja u Fruenfeldu u Švicarskoj, predstavnik HAKOM-a prezentirat će iskustvo HAKOM-a u regulaciji pristupnih mreža nove generacije.

S obzirom da buduće regulatorne aktivnosti na području NGA mreža zahtijevaju bolje razumijevanje tehničkih i ekonomskih karakteristika NGA mreža, cilj radionice je kroz predavanja i panel diskusije prenijeti znanje između članica Organizacije nezavisnih regulatora (IRG) vezano uz arhitekturu/topologiju NGA mreža, troškovne/investicijske modele NGA mreže i pitanja tržišnog natjecanja.

Radionica je podijeljena u četiri dijela: NGA i NGN arhitektura – teorija i praksa, NGA tehnologije i ekonomski aspekti izgradnje NGA mreža, NGA regulacija i troškovni modeli i Aktualna NGA pitanja i iskustva zemalja članica. HAKOM će u četvrtom dijelu radionice prezentirati regulaciju NGA mreža u RH, priopćeno je iz Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM).