Croatia Airlines: O zrakoplovima brinu vrhunski stručnjaci, sigurnost putnika nije dovedena u pitanje

Photo nsl CA ZTS 11-10_13.jpg
Kako bi se razjasnile sve nedoumice vezane za sigurnost letenja i zrakoplova tipa Dash, Croatia Airlines je u Tehničkom središtu kompanije organizirala briefing za medije.

Događaj je otvorio predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko istaknuvši kako se sa zrakoplovima Croatia Airlinesa ne događa ništa neuobičajeno za zrakoplovni promet.


Stanje flote Croatia Airlinesa ni po čemu se ne razlikuje od trenutka prije slijetanja u Zűrich koje je, kao što to i sami znate, prošlo najbolje što je moglo. Kapetan i kopilot zrakoplova odradili su sjajan posao čime su potvrdili kako u našim redovima rade vrhunski stručnjaci. Tehnički sektor koji brine o stanju flote čine profesionalci, a njihove su kvalitete potvrdile i mnoge ugledne kompanije, klijenti Croatia Airlinesa, ali i brojni certifikati koji su nam dodijeljeni.“ - istaknuo je Kučko.

Član Uprave Zlatko Širac složio se s izjavom predsjednika Uprave Krešimira Kučka te je poručio kako su sva nagađanja o sigurnosti zrakoplova kompanije neutemeljena.

Širac je naglasio kako je prisilno slijetanje 27. rujna u Zűrichu bilo prvi takav događaj u povijesti kompanije, a svi kvarovi koji su se dogodili nakon toga događaja bili su manji i uobičajeni tehnički kvarovi koji su na dnevnoj bazi prisutni i kod drugih avioprijevoznika.

Da je Dash siguran tip zrakoplova potvrdio je i šef pilota na Dashu, Davor Mišić koji je dodatno istaknuo i njegove komparativne prednosti u odnosu na druge zrakoplove kao što su manja opasnost u uvjetima zaleđivanja, postizanje brzine jet-a te manji work load pilota.