AIN: Željeznička nesreća u kolodvoru Slavonski Brod

Photo w ain logo.jpg
Dana 27. lipnja 2018. godine u 08:00 sati, došlo je do naleta manevarskog sastava na prsobran 35. kolosijeka u kolodvoru Slavonski Brod. Prsobran je uslijed naleta probijen te je došlo do iskliznuća teretnog vagona serije Tadds. Kao posljedica nesreće, nastala je značajna materijalna šteta na željezničkoj infrastrukturi i teretnom vagonu.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane glavnog dispečera HŽ Infrastrukture.

Nakon što su istražitelji Agencije obavili očevid na terenu i prikupili sve relevantne informacije o predmetnoj nesreći, utvrđeno je da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnih događaja. Stoga je pokrenuta sigurnosna istraga.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internetskim stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnoj nesreći.