Vlada RH: Usvojeno Godišnje izvješće o radu Nacionalnog povjerenstva za olakšice za 2014. godinu i Odluka o donošenju Nacionalnog programa za olakšice

Photo VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Godišnje izvješće o radu Nacionalnog povjerenstva za olakšice za 2014. godinu.

Usvojenim Izvješćem daje se pregled osnivanja, rada i sastanaka Nacionalnog povjerenstva za olakšice za 2014. godinu te financijskih sredstava za rad istog u 2014. godini.

Podsjetimo, tijekom prošle godine rad Nacionalnoga povjerenstva za olakšice bio je usmjeren na izradu prijedloga Nacionalnoga programa za olakšice, kao dokumenta od strateškoga značaja na području olakšica u zračnomu prometu.

Recimo i to da je za rad Povjerenstva u Državnom proračunu osiguran i utrošen iznos od 72.577,46 kuna.

Na današnjoj je sjednici usvojena i Odluka o donošenju Nacionalnog programa za olakšice. Donošenjem Programa pojednostavit će se procedura i dokumentacija koja se odnosi na kretanje zrakoplova i članova posade, putnika i njihove prtljage, teret i poštu.

Sve to trebalo bi ubrzati aerodromske procedure i u najvećoj mjeri smanjiti broj dokumenata kroz korištenje informacijske tehnologije, istovremeno osiguravajući usklađenost s međunarodnim i nacionalnim propisima.