Sastanak državne tajnice Nikoline Brnjac s predstavnicima Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika

Photo NSL DT 12-0717.JPG
Državna tajnica za promet dr. sc. Nikolina Brnjac sa suradnicima, primila je danas u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture  predstavnike Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika  - UHCP  kako bi zajednički razmotrili mogućnosti rješavanja problema cestovnih prijevoznika i očuvanje konkurentnosti  hrvatskih cestovnih prijevoznika u odnosu na prijevoznike iz drugih država u okruženju.

Na sastanku se među ostalim razgovaralo o provedbi preventivnih tehničkih pregleda, smanjenju troškova registracije vozila, tehničkih pregleda i homologacije kao i o povratu dijela trošarina na diesel gorivo subjektima u javnom cestovnom prijevozu tereta i putnika.

Također, raspravljalo se i o smanjenju parafiskalnih nameta, uključujući smanjenje RTV pristojbe koja se plaća za radio prijamnike u teretnim vozilima kao i o mogućnosti smanjenja cestarine za teretna vozila, zajedno s preusmjeravanjem teretnog prometa isključivo na autoceste.

Državna tajnica Brnjac izrazila je zadovoljstvo današnjim sastankom te iskazala spremnost podržati aktivnosti cestovnih prijevoznika u realizaciji njihovih zahtjeva.

Nadalje, za pitanja koja su u nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dogovoreno je da će Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika  dostaviti svoje pisane prijedloge, a za pitanja koja su nadležnosti drugih tijela državne uprave  (Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva financija i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta) da će se u što je moguće kraćem roku održati sastanci na kojima će se razmotriti prijedlozi prijevoznika.