Zagreb 30. odredište Qatar Airwaysa

Photo Copy of nsl ZLZG-QuAIR 5_12r.jpg
Qatar Airways uveo je danas redovnu zrakoplovnu liniju iz Dohe u Zagreb, koji je 30. europsko odredište te zrakoplovne kompanije.

Nova linija, preko Budimpešte, istodobno predstavlja i prvi redovni let putničkog zrakoplova koji povezuje Hrvatsku sa nekom od zemalja Perzijskog zaljeva, priopćili su iz Qatar Airwaysa.

Predsjednik uprave Qatar Airwaysa Akbar Al Baker na svečanom dočeku u Zračnoj luci Zagreb izrazio je zadovoljstvo što može proslaviti dugo očekivani dolazak Qatar Airwaysa u Hrvatsku.

Dodao je kako je nova svakodnevna linija između Dohe i Zagreba dodatna potvrda napora koje Qatar Airways ulaže u širenje u Europi.

"Tijekom posljednjih 18 mjeseci znatno smo povećali svoju prisutnost u Europi i vrlo mi je drago što danas mogu objaviti kako je Zagreb postao 30. odredište Qatar Airwaysa u Europi, 114. na svijetu i prva veza Hrvatske sa zemljama Perzijskog zaljeva", rekao je Al Baker.

Glavni direktor Zračne luke Zagreb Tonči Peović izrazio je zadovoljstvo što je Zagreb od danas uvršten u mrežu destinacija Qatar Airwaysa.

Qatar Airways će na liniji Zagreb - Doha letjeti Airbusom A320 s ukupno 144 mjesta.

Qatar Airways trenutno raspolaže flotom od 108 zrakoplova koji iz svog čvorišta u Dohi lete na 114 odredišta, glavnih poslovnih i turističkih centara Europe, Bliskog istoka, Afrike, Azijsko-pacifičke regije, Sjeverne i Južne Amerike.


(Hina)