Ministarstvo stipendira 10 učenika strukovne škole u Sisku

Photo UP SK_12.jpg
Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture stipendirat će 10 učenika 1. razreda srednje Strukovne škole u Sisku (bivša Obrtnička škola) nautičkog smjera unutarnje plovidbe u školskoj godini 2012./13.

Stipendiju u iznosu 800 kuna tijekom školske godine mogu ostvariti učenici prema listama prvenstva ovisno o prosjeku ocjena, a pravo na stipendiranje tijekom trajanja naobrazbe uvjetovano je redovitim upisom u nastavni program bez ponavljanja godine.

Ministarstvo dodjeljuje stipendije učenicima nautičkog smjera četvrtu godinu za redom, čime je nakon mnogo godina prekida u Strukovnoj školi u Sisku ponovno započelo školovanje učenika za to deficitarno zanimanje.

Nakon završenog školovanja, stipendisti su dužni ploviti na brodovima pod hrvatskom zastavom, brodovima hrvatskih brodarskih društava ili raditi u institucijama RH iz područja riječnog prometa najmanje onoliko vremena koliko su primali stipendiju. Ukoliko nema mjesta na hrvatskim, mogu se ukrcati i na brodove pod stranom zastavom.

Natječaj je objavljen danas, 17. rujna na web stranici Ministartsva www.mppi.hr , a rok za prijavu je 8 dana od objave.

Detalji natječaja i popis potrebene dokumentacije mogu se pogledati na: http://www.mppi.hr/default.aspx?id=4691.