Održana Skupština Zračne luke Dubrovnik

Photo zl Du_11.jpg
Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić na današnjoj je konferenciji za novinare održanoj u Zračnoj luci Dubrovnik predstavio  rezultate poslovanja zračne luke za razdoblje siječanj-rujan 2013. te istaknuo da se procjenjuje kako će ukupan promet u dubrovačkoj Zračnoj luci, ukoliko budu realizirane najave za prosinac, iznositi oko 1.520.000 putnika. To predstavlja rast od 2,67 posto u odnosu na rezultate iz prošle godine kada je kroz Zračnu luku Dubrovnik prošlo 1.480.470 putnika, što je bio i rekord u povijesti te zračne luke. U odnosu na plan za 2013. godinu ostvaren je manji promet putnika za 1,15 posto, što je ponajprije rezultat ukidanja pojedinih linija Croatia Airlinesa, ali i manji broj letova iz Rusije, Ukrajine i Turske. U 2014. godini planiran je porast broja putnika od 1,7 posto.

Dobri rezultati ostvareni su i kad je u pitanju financijsko poslovanje pa će dobit Zračne luke nakon oporezivanja iznositi 25,4 milijuna kuna ili 1,68 posto više od planirane. Kada su u pitanju investicije u ovoj godini u Zračnu luku Dubrovnik uloženo je 43 milijuna kuna, a za iduću godinu najavljena su ulaganja nešto veća od 36 milijuna kuna.

Dan ranije, u utorak, 17. prosinca, održana je Skupština Zračne luke Dubrovnik na kojoj su sudjelovali svi predstavnici vlasnika, odnosno Republike Hrvatske, Županije Dubrovačko-neretvanske, Općine Konavle i Grada Dubrovnika i kojima je Uprava ZL Dubrovnik predstavila poslovne rezultate, te najavila razvojne planove za iduću godinu.

Između ostalog na Skupštini su jednoglasnim odlukama članova opozvani dosadašnji članovi Nadzornog odbora ispred Republike Hrvatske i Grada Dubrovnika, a također jednoglasno, imenovani su novi članovi Nadzornog odbora i to: Romana Palčić ispred Republike Hrvatske, dr. Vilma Kosović ispred Grada Dubrovnika i Mato Pušić ispred Općine Konavle.