Nesreća zrakoplova samogradnje na brdu Kozjak

Photo Kozjak brdo.jpg

Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova izvjestila je da se u blizini mjesta Ploče, u 09:00 sati prema lokalnom vremenu, srušio neregistrirani zrakoplov-samogradnja. Let nije najavljen Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe d.o.o., a nesreću su uočili i prijavili Centru 112 građani okolnog područja. Prema dostupnim informacijama, zrakoplov se zabio u nasade mandarina, u blizini brda Kozjak.

U zrakoplovu su se u trenutku pada nalazile 2 osobe, muška i ženska, koje su obje poginule kao posljedica nesreće. Identitet jedne osobe je utvrđen, dok za drugu smrtno stradalu osobu još uvijek nije utvrđen identitet.

Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova o nesreći je obaviještena odmah po događaju od strane Centra 112. U ovom trenutku na mjestu nesreće nalaze se pripadnici vatrogasnih službi te pripadnici Policije s kojima je Agencija za istraživanje u stalnom kontaktu.

Istražitelji za zrakoplovne nesreće odmah će se danas uputiti na uviđaj mjesta događaja te će se olupina zrakoplova izuzeti u svrhu provođenja tehničke istrage tj. utvrđivanja uzroka nesreće.

Tehničku istragu ove zrakoplove nesreće provest će Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova koja će, po završetku istrage, izraditi završno izvješće, a isto će javnosti biti dostupno na službenim Internet stranica Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova.


(AZI)