AIN: Željeznička nesreća na Ranžirnom kolodvoru Zagreb

Photo w ain logo.jpg
"Dana 05. rujna 2016. godine oko 08:30 sati, na pruzi M402 i to dijelu koji prolazi Ranžirnim kolodvorom Zagreb, došlo je do sudara dvaju pružnih vozila koja su se kretala „Z“ kolosijekom u suprotnim pravcima. U nesreći nije bilo stradalih osoba, ali je na vozilima nastala materijalna šteta.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane Glavnog dispečera HŽ Infrastrukture.

Nakon što su istražitelji željezničkih nesreća obavili očevid na terenu i prikupili potrebne informacije, utvrđeno je da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsne nesreće. Stoga je Odjel za istrage nesreća u željezničkom prometu Agencije pokrenuo sigurnosnu istragu.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internet stranicama Agencije www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnoj željezničkoj nesreći.". - priopćeno je iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.