Provedena akcija nadzora prijevoza putnika i vozila kojima se prevoze opasne tvari u cestovnom prometu

Photo nsl UPI CADR 31-1_13.jpg
Službenici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Uprave prometne inspekcije jučer su proveli akciju inspekcijskog nadzora prijevoza tereta i putnika u cestovnom prometu, uz pojačani nadzor vozila kojima se prevoze opasne tvari.

Nadzor je obavljen u vremenu od 10,00 do 14,00 sati na poziciji Novo Selo Palanječko, na križanju državne ceste 36 i županijske ceste 3205. Cestovni inspektori ovu akciju proveli su u suradnji s djelatnicima Ministrarstva unutarnjih poslova, Carinske uprave, tehničarima Centra za vozila Hrvatske i djelatnicima Hrvatskih cesta.

Akciju inspekcijskoga nadzora prijevoza u cestovnom prometu pratila su i dva inspektora cestovnog prometa iz Republike Poljske, u sklopu programa IPA 2008.

Tijekom provedbe ove akcije obavljen je nadzor nad 13 vozila, od toga 12 teretnih vozila i jednim autobusom. Deset pregledanih vozila u vlasništvu je domaćih, a tri vozila u vlasništvu stranih prijevoznika.

Utvrđeno je 11 prekršaja i to 5 iz Zakona o prijevozu opasnih tvari, 3 iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, i 3 prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Na mjestu nadzora naplaćene su dvije novčane kazne, jedno vozilo isključeno je iz prometa, dok su inspektori cestovnog prometa četvorici vozača izrekli privremenu zabranu nastavka prometovanja do otklanjanja tehničkih nepravilnosti na vozilima, a dvojici vozača izrečene su opomene.

Prema svim prekršiteljima zakona slijedi daljnji prekršajni i upravni postupak.


Rezultati akcije:
- IZVJEŠĆE -