Održan sastanak predstavnika Ministarstva i Osječko - Baranjske županije

  • Photo nsl dtNB-OBZ 14-2_18.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U srijedu, 14. veljače 2018. godine u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održan je radni sastanak između predstavnika Ministarstva, Osječko - baranjske županije te HŽ putničkog prijevoza. Na sastanku je, uz postojeće izazove u prometnoj infrastrukturi, razgovora bilo i o aktualnim problemima u organizaciji prometa u Osječko - baranjskoj županiji.

Ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, sastanak je vodila državna tajnica za promet, Nikolina Brnjac, a koja je ovim putem  istaknula kako je današnji sastanak s predstavnicima Osječko - baranjske županije, samo jedan u nizu sastanaka, a koje Ministarstvo organizira kako bi imalo što bolji uvid u sve izazove i probleme s kojima se suočavaju predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, prilikom organizacije prometa.

"Cilj ovakvih sastanaka je da se, kroz zajedničke projekte Ministarstva, društava iz našeg resora i županija, ponudi dugoročno rješenje kao odgovor na rastuće prometne potrebe u pojedinim Županijama.", pojasnila je državna tajnica Brnjac.
 
Osječko - baranjski župan, Ivan Anušić naglasio je pak, kako je Osječko - baranjska županija jedna od naših najvećih županija, a obuhvaća 264 naselja smještenih u 42 jedinice lokalne samouprave, od čega ih je 7 sa statusom grada te 35 sa statusom općine.
 
U tom je pogledu župan Anušić istaknuo kako u nadolazećem razdoblju očekuje veći angažman Ministarstva, osobito HŽ infrastrukture i to s ciljem da se željeznička infrastruktura u toj Županiji poboljša i bude konkurentna ostalim vidovima prometa, odnosno da, kao i u ostatku Europe, bude perjanica razvoja gospodarstva u cijelosti.
 
Na sastanku se, uz izazove s kojima se, u prometnoj infrastrukturi, suočavaju stanovnici Osječko - baranjske županije, razgovaralo i o problema organizacije prometa, odnosno, o budućem smjeru razvoja prijevoza putnika u ovoj županiji, a koji bi im trebao omogućiti poboljšani, učinkovitiji i integrirani prijevoz.
 
Zaključno, Osječko - baranjski župan pozvao je predstavnike Ministarstva da,  već tijekom ovog mjeseca, posjete Osječko - baranjsku županiju, a prilikom čega bi se obišle i pojedine lokacije i time dodatno osnažila potreba modernizacije pojedinih dijelova infrastrukture, ponajprije one željezničke.FOTOGALERIJA: