AIN: Željeznička nesreća u kolodvoru Dugo Selo

Photo w ain logo.jpg
Dana 11. srpnja 2018. godine u 08:38 sati  u kolodvoru Dugo Selo, prilikom prelaska preko skretnice broj 5 je došlo do iskliznuća više teretnih vagona u sastavu vlaka 48911. Kao posljedica željezničke nesreće dogodila se značajna materijalna šteta na željezničkoj infrastrukturi, teretu i iskliznulim teretnim vagonima.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane glavnog dispečera HŽ Infrastrukture.

Nakon što su istražitelji Agencije obavili očevid na terenu u trajanju od dva dana i prikupili sve relevantne informacije o predmetnoj nesreći, utvrđeno je da je došlo do ugrožavanja sigurnosti željezničkog sustava te da postoji opasnost od ponavljanja istovrsnih događaja. Stoga je pokrenuta sigurnosna istraga.

Nakon završene sigurnosne istrage, rezultati će biti javno objavljeni na internetskim stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Konačnog izvješća o predmetnoj nesreći.