Ministar Hajdaš Dončić održao sastanak s predstavnicima Garude

Photo 1.1 Ministar SHD-JAKT 26-8_13.jpg
Tijekom službenog posjeta Indoneziji ministar Siniša Hajdaš Dončić susreo se sa Suryo Sulistom, predsjednikom indonezijske gospodarske komore KADIN, te s Emirsyah Satarom, predsjednikom uprave tvrtke Garuda te članovima njezine uprave.

Čelni ljudi Garude ministru su ponovili već ranije iskazan interes za strateško partnerstvo i suradnju s hrvatskom zrakoplovnom kompanijom Croatia Airlines i predstavili buduće razvojne planove svoje kompanije, naglasivši interes širenja tvrtke na europsko tržište.

„Indonezijsko se tržište brzo razvija i Indonežani sve više putuju te je logičan plan naše zrakoplovne kompanije da svoje poslovanje proširimo i na prostor srednje Europe koji je dobro povezan s ostalim članicama Europske unije. Stoga je Hrvatska i Croatia Airlines jedan od naših logičnih izbora“, naglasio je Emirsyah Satar.

Ministar Hajdaš Dončić predstavio je namjeru Vlade Republike Hrvatske da sredinom listopada ove godine raspiše međunarodni pozivni natječaj za iskaz interesa za traženje potencijalnih strateških partnera Croatiji Airlinesu kako bi se omogućio daljnji razvoj nacionalnog zračnog prijevoznika i njegovo kvalitetnije pozicioniranje na tržištu srednje i jugoistočne Europe. Ministar je pojasnio da će Vlada raspisati dva kruga natječaja,  prvi za iskaz interesa, a drugi s preciziranim uvjetima dokapitalizacije ili prodaje udjela CA prema potencijalnim ozbiljnim ponuditeljima. Također je istaknuo da će u prodaju biti ponuđeno najviše do 49 posto dionica.

Predsjednik Uprave Garude  najavio je kako će pratiti daljnje korake i objavu natječaja te sukladno uvjetima razmotriti sudjelovanje u pozivu za iskaz interesa.