Dodjeljeni certifikati prometnim inspektorima i prometnim policajacima u okviru IPA 2008 programa

Photo nsl pm VB PIDDipl 9_12.jpg
U sklopu Programa Europske unije za Republiku Hrvatsku, IPA 2008, završena je obuka prometnih inspektora i prometnih policajaca na temu kontrole socijalnog zakonodavstva, vremena vožnje, radnog vremena i  EU Propisa, kao i AETR načela rada digitalnih i analognih tahografa, te Općih uvjeta i primjena Zakona o prijevozu opasnih tvari ADR.

Pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Veselin Biševac predao je certifikate polaznicima tečaja iz redova prometnih inspektora Ministarstva, dok je djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova certifikate predao načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa MUP-a, Boris Orlović. Dodjela certifikata uz prigodnu svečanost održana je u zgradi policijske Akademije.

Povodom uspješno okončanoga programa pomoćnik ministra Biševac obratio se svim sudionicima obuke prigodnim govorom te im je zaželio mnogo uspjeha u primjeni stečenih znanja, svaki u okviru djelokruga službe svojih Ministarstava.

Dodjelom certifikata uspješno je okončan treći po redu tečaj u okviru Twinning projekta na temu “Daljnje usklađivanje zakonodavstva s područja sigurnosti cestovnog prometa, jačanja i razvoja administrativnih kapaciteta Ministarstava na području cestovnog prometa”, što je u potpunosti financirano sredstvima Europske unije.

Polaznicima tečaja desetodnevna predavanja održali su stručni predavači iz Poljske, Artur Czapiewski, Dariusz Filipov i Dariusz Winiarczyk, a na tečaju je sudjelovalo ukupno 20 prometnih policajaca i 20 prometnih inspektora.

Tečaj je u okviru izobrazbe ponudio je i obuku multiplikatora, odnosno modus suradnje pet promentih inspektora i deset prometnih policajaca za područje EU socijalnog zakonodavstva, kontrole prijevoza opasnih tvari i propisa iz područja cestovnoga prijevoza, čime su polaznici tečaja stekli uvjete i obavezu da prenose stečena znanja među svojim kolegama budućim djeltanicima prometne inspekcije i prometne policije.