Predstavnici Ministarstva sudjelovali u radu 4. Međunarodne konferencije "Transport i logistika Jugoistočne Europe i Dunavske regije"

Photo nsl UPI-4MK 12-4_17.jpg
Na dvodnevnoj 4. Međunarodnoj konferenciji "Transport i logistika Jugoistočne Europe i Dunavske regije" koja je ove godine održana 5. i 4. travnja u beogradskom Sava centru, ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture sudjelovali su pomoćnik ministra za prometnu inspekciju, Mario Madunić i voditelj Službe inspekcije socijalnog zakonodavstva u cestovnom prijevozu, Saša Šolman.

Pomoćnik ministra Mario Madunić u svojem obraćanju istaknuo je dosadašnja dostignuća, aktualne projekte te buduće planove koje Republika Hrvatska realizira u okviru Jadransko - jonske i Dunavske strategije, kao i postignuća u unutarnjem prometnom povezivanju Republike Hrvatske.

Voditelj službe, Saša Šolman na uvodnom panelu govorio je o zakonodavnim aktivnostima koje se trenutno poduzimaju na razini Republike Hrvatske, a u cilju daljnje implementacije europske pravne regulative posebno u sektoru cestovnog prometa.

Također, u sklopu sudjelovanja na Konferenciji članovi Hrvatske delegacije održali su sastanke sa domaćinima skupa, kao i sa ostalim sudionicima iz drugih zemalja Jugoistočne Europe i Dunavske regije. Sastanci od posebnog značaja za hrvatske interese održani su s predstavnicima Prometne inspekcije Bosne i Hercegovine, sa kojima se razgovaralo o potrebi produbljivanja međudržavne suradnje.