Ministar Siniša Hajdaš Dončić posjetio najveći svjetski sajam i Kongres mobilne industrije i tehnologija "Mobile World Congress 2015"

Photo nsl minSHD-MWC15 2-3_15.JPG

Tijekom prvog dana posjeta Mobile World Congress 2015 ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Siniša Hajdaš Dončić, pomoćnik ministra, Dan Simonić i predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) Dražen Lučić, susreli su se s predstavnicima hrvatskih kompanija elektroničkih komunikacija i mobilne industrije te telekom operatera koji su sudjelovali kao izlagači.

O postignućima i planovima razgovaralo se na izlagačkom prostoru Ericcsona gdje se ministar Hajdaš Dončić susreo s predsjednikom uprave Ericcson grupacije Hansom Vestbergom te predsjednicom Uprave Ericcson - Nikola Tesla Gordanom Kovačević. Budućnost razvoja telekom industrije bila je tema razgovora i s predsjednikom Uprave HT-a, Davorom Tomaškovićem i članom Uprave Vipneta Adrianom Ježinom.

Svake godine na ovom najvećem svjetskom sajmu i kongresu elektroničke i mobilne industrije izlaže nekoliko tisuća tvrtki i kompanija, te svjetskih korporacija predstavljajući posljednja dostignuća u industriji.

Ovogodišnji četverodnevni sajam Mobilne industrije i dalje karakterizira visoka razina rasta i mogućnosti budući da mobilna industrija postaje još dinamičnija te su mogućnosti razvoja ali i izazovi u svim segmentima mobilne industrije u konstantnom porastu. Upravo na tu temu usmjerena je i glavnina predavanja, prezentacija i panela te rasprava u kojima će ove godine sudjelovati lideri najvažnijih tvrtki mobilne industrije, ali i onih industrija koje usko surađuju s mobilnom.

Tijekom 2015. godine Program konferencije Mobile World Congressa pružit će dubinski uvid u rasprostranjenost suvremene, ali i buduće mobilne industrije, naglašavajući određena područja rasta i prilike.

I dalje će najveći naglasak ovogodišnje konferencije u okviru MWC sajma biti u neposrednoj edukaciji delegata o najnovijim tehnološkim dostignućima i strategiji rasta te razvoju nove generacije usluge.

Uz predstavnike izlagača ili sudionike u kongresnim temama sajam u prosjeku posjeti oko 75 tisuća ljudi.